Aloita Golf

Tervetuloa kokeilemaan golfia – Golf sopii kaikille!

Golf tarjoaa reipasta liikuntaa ulkoilmassa ja mukavaa yhdessäoloa joko tutussa tai tuntemattomassa peliporukassa. Golfia voit harrastaa koko perheen voimin, lapset ja isovanhemmat yhdessä viihtyen. Laji tarjoaa elämyksiä läpi elämän ja mahdollistaa yhteisen harrastuksen usealle sukupolvelle. Löfkulla Golfissa kausi alkaa yleensä huhtikuussa ja pelit jatkuvat aina lokakuulle asti. Iloinen ja ystävällinen henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa golfiin liittyvissä asioissa.

Kokeile golfia Löfkullassa

Löfkulla Golf kenttä on kaikille avoin golfkeskus, johon kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan golfia. Golfin voi kokeilla monella tavalla; yksin, ystävän kanssa tai porukalla harjoitusalueella ja ottaa pienestä pallosta ilo irti. Pelaamista voi myös kokeilla 9 reikäisellä kentällä, rangella, ohjatulla alkeiskurssilla tai valmentajan yksityistunnilla

Löfkullassa on 9-reikäinen tasoituskelpoinen kenttä ja sen harjoitusalueet tarjoavat loistavat puitteet koeilla lajia, jatkaa golfin harjoittelua ja pelaamista. Löfkulla Golf kenttää koskevat golfkentän säännöt, mutta poikkeuksellisesti se on kuitenkin kenttä, jossa lajia voi harrastaa ilman golfseuran jäsenyyttä tai green cardia. 9-reikäisellä golfradalla voit pelata kertamaksua vastaan ilman, että sinun tarvitsee liittyä golf seuranjäseneksi.

Varusteet ja välineet

Golf lajissa käytetään runsaasti erilaisia varusteita ja välineitä, mutta aluksi lajin harrastamiseen tarvitaan mailat, bägi, pelipalloja, greenihaarukka ja puutiitä avauksiin sekä sään mukaiset liikunnalliset kengät ja vaatteet. Niillä pärjää, kaikki muu on sitten pelaajasta itse kiinni.

Omia golf mailoja ei välttämättä tarvita sillä varusteet voit myös vuokrata kentältä. Caddiemasterilta saat ostettua myös golfarin perusvälineitä  ja opastausta kuinka toimia kentän alueella. Golfin pelaaminen on hauskaa ja ennen kuin huomaatkaan, on golf kärpänen päässyt puraisemaan!

Golfopetus -ja valmennus

Golffysiikka tarjoaa yksityisopetusta, alkeiskursseja sekä fysiikkavalmennusta aloittelijoista harrastepelaajiin – ikään katsomatta, junioreista senioreihin. Jussi Siren on golf-ja fysiikkaopetuksen ammattilainen joka tarjoaa innostavaa golfopetusta ja fysiikkavalmennusta. Tervetuloa oppimaan golfia kannustavassa ilmapiirissä. Tutustu Golffysiikan opetustarjoaan ja tule mukaan oppimaan.

Alkeiskurssit  / Green Card -kurssit

Suositeltava tapa oppia golfia ja päästä sisälle golfpelin saloihin on osallistua alkeiskurssille. Aiempaa kokemusta golfista ei tarvita. Alkeiskurssin tavoitteena on auttaa uusia pelaajia, aloittamaan golf mahdollisimman vaivattomasti.

Kurssilla harjoitellaan golfin eri osa-alueiden tekniikat, pelataan kentällä ja suoritetaan Green Card eli golfarin ajokortti. Säännöt ja käyttäytymisetiketti käydään läpi teoriassa ja tietoja syvennetään kentällä pelatessa. Kurssin aikana saat käyttöösi mailat ja pallot. Kurssilla tulet oppimaan kaiken oleellisen golfiin liittyen helposti ja varmasti oikein. Kurssin jälkeen pelaamaan lähtö on helppoa ja vaivatonta. Tervetuloa aloittamaan uusi hauska harrastus Golffysiikan asiantuntevassa opetuksessa.

Junnukurssi

Perheen nuorimmille järjestetään kesäisin golfleirejä, jossa pääsee lajin pariin ikäistensä seurassa. Junnujen golfleirillä harjoitellaan ja pelataan iloisella mielellä. Leirin ohjelmaan kuuluu myös perusliikuntataitojen harjoittelua, jotka tukevat golfin oppimista. Kattava sisältö takaa hyvät valmiudet lajiosaamisen kehittämiseen.

Kurssi on tarkoitettu 8 – 14 vuotiaille tytöille ja pojille, jotka haluavat viettää muutaman päivän kavereiden, golfin ja muun liikunnan parissa.

Kun junnu saavuttaa riittävän hyvät ja hallitsee turvalliseen pelaamiseen liittyvät asiat on junulla mahdollisuus suorittaa green card  kurssin päätteeksi.

Green card ”golffarin ajokortti”

Alkeiskurssin päätteeksi yleensä pelaaja suorittaa itselleen Green Cardin, joka on kuin golfin ajokortti. Tavoitteena on varmistaa, että pelaaja tuntee tärkeimmät sääntöasiat teorian tasolla ja omaa riittävät tiedot ja taidot pelata golfkierros sujuvasti. Pelaajan tulee hallita pelin turvallisuuteen liittyvät keskeiset asiat, jotta pelaajalla on valmius pelata kentällä turvallisesti Pelitaidon osalta riittää, että saat pallon säännöllisesti ilmaan ja osaat golfin peruslyönnit. Green Card on myös osa vaatimus sille, että pääset pelaamaan useimmille golfkentille.

Greencard suoritettu, Pelaamaan?

Kun golfkärpänen on kunnolla purrut, on aika miettiä sopivaa tapaa edistää omaa golf harrastusta.  On hyvä miettiä, kuinka paljon aiot pelata. Jos kierroksia tulee vuodessa hyvin vähän tai et ole varma omasta pelitaidosta tai et ole päättynyt onko golf sinun lajisi, niin on Löfkulla Golf sinulle hyvä vaihtoehto aloittaa golfin harrastus.

Suomen Golfliitto ja jäsenyys

Mikäli golfkärpänen on päässyt kuitenkin puraisemaan on seuraava askel aktiivisempaan golfin harrastamiseen ja on liittyminen johonkin Suomen Golfliiton jäsenseuraan.  Jäsenyydellä saat tasoituksesi ylläpidon, Golfliiton jäsen- ja tasoituskortin, joka on käyntikorttisi kotikentällä ja vieraskentillä, Golflehden vuosikerran kotitalouteesi ja OP Pohjolan Vastuu- ja tapaturmavakuutuksen, joka korvaa jos sinulle sattuu jotain kentällä tai jos sinä vahingossa aiheutat tapaturman.

Toivottavasti innostuit lajista. Harjoittele, pelaa, kilpaile ja viihdy ystäviesi kanssa kentällä ja tapaa uusia ihmisiä golfin parissa. Golf voi olla sinulle kaikkea noista tai vain jotakin. Sinä päätät mitä haluat!

Tutustu myös Suomen Golfiiliiton oppaaseen. Kaikki mitä haluat tietää golfista. Aloita Golf!

Tervetuloa tutustumaan lajiin & Löfkulla Golfiin!