Löfkulla Golf toimintatavat & säännöt

Toisten pelaajien huomioon ottaminen ja turvallisuus kaikissa tilanteissa ovat keskeisiä periaatteita golfkentällä. Peli perustuu sääntöjen noudattamiseen ja pelaajien hyvä käytös sekä kohteliaat tavat  kuuluu lajiin erityisesti. Jotta pelaaminen on nautinnollista, joutuisaa ja kaikille turvallista on jokaisen pelaajan noudatettava kentän toimintatapoja ja sääntöjä.

llmoittautuminen ja lähtöajat

Pelimaksu suoritetaan ennen kierrokselle lähtöä. Aikuisten pelimaksut voi suorittaa myös MobilePay sovelluksella, jolloin caddiemasterille ei tarvitse lähtöä ilmoittaa erikseen. Maksu ohjeet löytyvät kentältä. Juniori, opiskelija ja eläkeläinen ilmoittautuvat caddiemasterille ennen lähtöä.

Lähtöjärjestys määräytyy pallorännin mukaan eli jonotusperiaatteella paikan päältä. Palloränni löytyy lähtöpaikalta. Lähtöaikaa ei voi varata etukäteen. Viimeinen lähtö löytyy kentän aukioloajoista.

Pelaajat

  • pelimaksu maksettava ennen lähtöä ja pelaamme vain kentänaukioloaikoina. Huom! viimeinen lähtö
  • maksimi 4 pelaajaa per ryhmä; ruuhka-aikoina pelataan 4 pelaajan ryhmissä. Huom! Caddiet eivät ole sallittuja
  • suosittelemme, että yhdellä ryhmässä on Green Card
  • lapsi pelaajien turvallisuuden varmistamiseksi on 9-reikäisellä golfradalla alaikäraja 6 vuotta

Pelivarusteet

Jokaisella pelaajalla tulee olla omat tai vuokratut pelivarusteet eli golfbägi, mailat, putteri, griinihaarukka, puutiit ja pelipallot. Rangepallojen käyttö on ehdottomasti kielletty. Vuokrapelivälineitä vuokraavien tarvitsee hankkia myös pelipalloja ja griinihaarukan sekä tiitä avauksiin. Vuokratut pelivarusteet tulee palauttaa ennen caddiemasterin toimiston sulkemista.

Yleiset pelisäännöt

Kentällämme noudatamme kentän toimintatapoja ja sääntöjä sekä golf-etikettiä. Pelin on edettävä ripeästi ilman viivytyksiä. Ystävällisesti huomioi muut pelaajat ja anna kaikille pelirauha. Puhelin äänettömällä. Mielellään ei farkuissa kentälle ja paita pidetään päällä kuumallakin säällä.

Käytä avauksissa aina puutiitä, näin nurmi pysyy hyvänä koko kauden. Harjoituslyönnit tehdään lyöntipaikan ulkopuolella. Irtilyöty nurmi laitetaan takaisin paikalleen ja pallon alastulojäljet korjataan viheriöllä. Tasoita jälkesi hiekkaesteessä. Pallojen kerääminen asuntojen pihoilta ja outista on kielletty, raja merkitty valkoisilla paaluilla. Henkilökunta puuttuu kentällä tapahtuviin epäkohtiin. Noudata kentällä olevia ohjeita, muista turvallisuus ja nauti pelistä.

Pelinopeus

Hidas pelaaminen vie kaikilta peli-ilon. Pelaajien on tosissaan yritettävä pelata ripeästi. Ryhmän on pysyttävä edellisen ryhmän vauhdissa.Jotta golfkierros etenisi joutuisasti, pelaajan tulee aina olla valmis lyömään mahdollisimman nopeasti omalla vuorollaan. Joutuisa eteneminen tarkoittaa myös reipasvauhtista kävelemistä ja suositus pelinopeudelle on 10 minuuttia / väylä. Jos ryhmän peli kaikesta yrityksestä huolimatta on hidasta tai takaa tulee selvästi nopeampi ryhmä, niin päästetään ryhmä ohi, jos kentän pelitilanne mahdollistaa ohituksen. Taaemmalle ryhmälle annetaan seuraavalla tiiauspaikalla ohituslupa, joka on selkeä ja näkyvä ohitusmerkki ja suojaudutaan tulevilta palloilta.

Muista myös:

  • Mene omalle pallollesi välittömästi, kun voit tehdä sen turvallisesti.
  • Tutustu puttilinjaasi, kun toiset puttaavat. Vältä kuitenkin häiritsemästä muita.
  • Pelaa varapallo, jos pallosi on vaarassa kadota muualle kuin vesiesteeseen tai kentän rajojen ulkopuolelle. Kadonneen pallon etsimiseen saa käyttää korkeintaan kolme minuuttia.
  • Tee tuloskorttiin merkinnät matkalla seuraavalle tiille

Nauti pelistä ja anna muidenkin nauttia!

Paikallisäännöt

Löfkulla Golf kentällä noudatetaan kentän myös paikallissääntöjä. Lue lisää paikallissäännöistä!

Turvallisuus

Turvallisuuden varmistamiseksi suosittelemme, että yhdellä pelaajalla ryhmässä on green card. Kovalla vauhdilla etenevä golfpallo on  vaarallinen ja pahimmillaan vakavia vammoja aiheuttava esine. Turvallisuuden kannalta on tärkeintä, että peli aloitetaan vasta kun edellä kulkeva ryhmä on riittävän etäällä. Jos pallo lipsahtaa reilusti sivusuuntaan, toisen väylän puolelle tai muiden pelaajien oleskelusuuntaan tai jos et tiedä mihin pallo lähti, on koko peliryhmän yhteinen ja kaikuva FORE-huuto tarpeen.

Pelaajien on kannettava vastuunsa myös kentänhoitajien turvallisuudesta. Kentänhoitajalla on kentällä aina etuoikeus. Voit jatkaa peliä vasta, kun hän on antanut siihen luvan.

Pelaaminen kuuralla tai pakkasella

Öitten kylmetessä syksyn edetessä, kenttä saattaa olla jäässä tai kuurassa, pelaaminen on kielletty kunnes aurinko lämmittää kentän pelikuntoon. Jäisellä ja kuuraisella viheriöllä on pelaaminen ja liikkuminen ehdottomasti kielletty, sillä liikkuminen jäätyneellä ruoholla murskaa ruohon solukon, jolloin ruoho kuolee. Caddiemaster antaa luvan pelaamiselle kun viheriöt ovat sulaneet.

Pelaaminen ukkosen lähestyessä

Pelaaminen ukkosella on vaarallista, jos ukonilma uhkaa ja ukkospilviä on näkyvissä, seuraa tilannetta tarkasti. Jos jo sataa, jyrisee ja salamoi (vaikka kauempanakin), lopeta pelaaminen heti ja poistu kentältä. Ota itse vastuu omasta turvallisuudestasi; golfkentän henkilökunta pyrkii informoimaan ukkoskuuroista, mutta aina ei ole henkilökuntakaan tietoinen nopeasti etenevästä ukkosesta. Tällöin pelaajan täytyy itse ymmärtää keskeyttää peli ukkosen uhatessa.

Lemmikit

Yleisen turvallisuuden ja runsaan eläinkannan vuoksi lemmikkejä ei saa tuoda kentän alueelle.

Lastenvaunut

Lasten turvallisuuden varmistamiseksi 9-reikäiselle radalle ei lastenvaunuilla tai rattailla.

Alkoholi

Alkoholia saa nauttia ainostaan kahvilan anniskelualueella.

Valvonta

Löfkulla Golf kentän aluella on nauhoittava kameravalvonta. Kenttämme valvonnasta vastaa kentän henkilökunta, joilla on oikeus puuttua pelaamiseen kentällä ja tarvittaessa väärinkäytösten perusteella myös poistaa pelaaja kentältä. Henkilökunta tekee tarkastuksia kentällä, joten maksettu pelimaksutosite tulee löytyä pelaajan puhelimesta tai kuitti maksusta. Maksamattoman pelikierroksen sakko on 100 € + Green Fee.

Vakuutus

Kaikki Suomen golfseurojen jäsenet on vakuutettu kentällä ja harjoitusalueille tapahtuvien tapaturmien ja vastuuvahinkojen osalta Suomen Golfliiton vakuutuksella. Muut Löfkulla Golfin fkentällä pelaavat ja harjoitusalueilla harjoittelevat pelaajat omalla vastuullaan ja vastaavat itse golfkentällä sekä harjoitusalueille tapahtuvista tapaturmista tai vastuuvahingoista. Lisätietoja Golfliiton vakutusturvasta.Tästä linkistä.