Löfkulla Golf toimintatavat & säännöt

Toisten pelaajien huomioon ottaminen ja turvallisuus kaikissa tilanteissa ovat keskeisiä toimintaperiaatteita golfkentällä. Peli perustuu sääntöjen noudattamiseen ja pelaajien hyvä käytös, kohteliaat tavat, vastuullisuus sekä hyvän urheiluhengen mukainen toiminta kuuluu lajiin erityisesti.

Kentällä tapahtuvia vaaratilanteita voi ehkäistä toimimalla jo ennakkoon niin, että turvallisuus ja luottamus kanssapelaajiin säilyvät. Jotta pelaaminen on nautinnollista, joutuisaa ja kaikille turvallista on jokaisen pelaajan noudatettava kentän toimintatapoja ja sääntöjä.

Ennen kentälle tuloa lue peliohjeet koronaepidemian aikana. Lisätietoa tästä linkistä!

llmoittautuminen ja lähtöajat

Ilmoittautuminen caddiemasterille aina ennen lähtöä. Lähtöjärjestys määräytyy pallorännin mukaan eli jonotusperiaatteella paikan päältä. Lähtöaikaa ei voi varata puhelimitse. Viimeinen lähtö kentälle on sama kuin caddiemaster toimiston sulkemisajankohta.

Pelaajat

  • pelimaksu maksettava ennen radalle siirtymistä, suositellaan MobilePay maksua.
  • maksimi 4 pelaajaa per ryhmä; ruuhka-aikoina pelataan 4 pelaajan ryhmissä. HUOM! Caddiet eivät ole sallittuja
  • suosittelemme, että yhdellä ryhmässä on Green Card

Pelivarusteet

Jokaisella pelaajalla tulee olla omat tai vuokratut pelivarusteet eli golfbägi, mailat, putteri, griinihaarukka, puutiit ja pelipallot. Rangepallojen ja muovitiin käyttö on ehdottomasti kielletty. HUOM! Koronaepidemiasta johtuen pelivarusteita ei  vuokrata. Normaalisti varusteita saa vuokrata caddiemasterilta. Vuokratut pelivarusteet tulee palauttaa ennen caddiemasterin toimiston sulkemista.

Yleiset käyttäytymissäännöt

Kentällämme noudatamme kentän toimintatapoja ja sääntöjä sekä golf-etikettiä. Pelin on edettävä ripeästi ilman viivytyksiä. Ystävällisesti huomioi muut pelaajat ja anna kaikille pelirauha. Puhelin äänettömällä. Mielellään ei farkuissa kentälle ja paita pidetään päällä kuumallakin säällä.

Käytä avauksissa aina puutiitä, näin nurmi pysyyhyvänä koko kauden. Harjoituslyönnit tehdään lyöntipaikan ulkopuolella. Irtilyöty nurmi laitetaan takaisin paikalleen ja pallon alastulojäljet korjataan viheriöllä. Tasoita jälkesi hiekkaesteessä. Pallojen kerääminen asuntojen pihoilta ja outista on kielletty, raja merkitty valkoisilla paaluilla. Henkilökunta puuttuu kentällä tapahtuviin epäkohtiin. Noudata kentällä olevia ohjeita, muista turvallisuus ja nauti pelistä.

Paikallisäännöt

Löfkulla golf kentällä noudatetaan kentän paikallissääntöjä. Lue lisää paikallissäännöistä!

Turvallisuus

Turvallisuuden varmistamiseksi suosittelemme, että yhdellä pelaajalla ryhmässä on green card.

Kovalla vauhdilla etenevä golfpallo on  vaarallinen ja pahimmillaan vakavia vammoja aiheuttava esine. Turvallisuuden kannalta on tärkeintä, että pallot pannaan peliin vasta kun edellä kulkeva ryhmä on riittävän etäällä. Jos pallo lipsahtaa reilusti sivusuuntaan, toisen väylän puolelle tai muuhun mahdolliseen ihmisten oleskelusuuntaan tai jos et tiedä mihin pallo lähti, on koko peliryhmän yhteinen ja kaikuva Fore-huuto tarpeen.

Pelaajien on kannettava vastuunsa myös kentänhoitajien turvallisuudesta. Kentänhoitajalla on kentällä aina etuoikeus. Voit jatkaa peliä vasta, kun hän on antanut siihen luvan.

Pelaaminen ukkosella on vaarallista, jos ukonilma uhkaa ja ukkospilviä on näkyvissä, seuraa tilannetta tarkasti. Jos jo sataa, jyrisee ja salamoi (vaikka kauempanakin), lopeta pelaaminen heti ja poistu kentältä. Ota itse vastuu omasta turvallisuudestasi; golfkentän henkilökunta pyrkii informoimaan ukkoskuuroista, mutta aina ei ole henkilökuntakaan tietoinen nopeasti etenevästä ukkosesta. Tällöin pelaajan täytyy itse ymmärtää keskeyttää peli ukkosen uhatessa.

Kaikki Suomen golfseurojen jäsenet on vakuutettu kentällä ja harjoitusalueille tapahtuvien tapaturmien ja vastuuvahinkojen osalta Suomen Golfliiton vakuutuksella. Muut Löfkulla Golfin golfkentällä pelaavat ja harjoitusalueilla harjoittelevat pelaajat vastaavat itse golfkentällä sekä harjoitusalueille tapahtuvista tapaturmista tai vastuuvahingoista.

Pelinopeus

Jotta golfkierros etenisi joutuisasti, pelaajan tulee aina olla valmis lyömään mahdollisimman nopeasti omalla vuorollaan. Joutuisa eteneminen tarkoittaa myös reipasvauhtista kävelemistä.

Jos ryhmän peli kaikesta yrityksestä huolimatta on hidasta tai takaa tulee muusta syystä selvästi nopeampi ryhmä, se päästetään ohi, jos kentän pelitilanne mahdollistaa ohituksen. Taaemmalle ryhmälle annetaan seuraavalla tiiauspaikalla ohituslupa, joka on selkeä ja näkyvä ohitusmerkki ja suojaudutaan tulevilta palloilta.

Muista myös:

  • Mene omalle pallollesi välittömästi, kun voit tehdä sen turvallisesti.
  • Tutustu puttilinjaasi, kun toiset puttaavat. Vältä kuitenkin häiritsemästä muita.
  • Pelaa varapallo, jos pallosi on vaarassa kadota muualle kuin vesiesteeseen tai kentän rajojen ulkopuolelle. Kadonneen pallon etsimiseen saa käyttää korkeintaan kolme minuuttia.

Lemmikit

Yleisen turvallisuuden ja runsaan eläinkannan vuoksi lemmikkejä ei saa tuoda kentälle.

Lastenvaunut

Lasten turvallisuuden varmistamiseksi 9-reikäiselle radalle ei lastenvaunuilla tai rattailla.

Alkoholi

Alkoholia saa nauttia ainostaan kahvilan anniskelualueella.

Pelaaminen kuuralla tai pakkasella

Öitten kylmetessä syksyn edetessä, kenttä saattaa olla jäässä tai kuurassa, pelaaminen on kielletty kunnes aurinko lämmittää kentän pelikuntoon. Jäisellä ja kuuraisella viheriöllä on pelaaminen ja kävely ehdottomasti kielletty, sillä liikkuminen jäätyneellä ruoholla murskaa ruohon solukon, jolloin ruoho kuolee.

Valvonta

Kenttämme valvonnasta vastaa kentän henkilökunta, joilla on oikeus puuttua pelaamiseen kentällä ja tarvittaessa väärinkäytösten perusteella myös poistaa pelaaja kentältä.