Tasoituskierros & tasoitusjärjestelmä 

19.2.2020 otettiin Suomessa käyttöön World Handicap System (WHS) eli maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä. Samaa järjestelmää käytetään jatkossa kaikkialla maailmassa.

Tasoituskierros

Löfkulla Golf on tasoituskelpoinen kenttä ja tasoitustaan saa laskettua tai nostettua, kun pelaa tasoituskierroksia. Tasoituskierrosta pelattaessa tulee kierroksen täyttää tasoitusmääräykset. Tasoituskierrosten tulokset pelaajaa ilmoittaa oman seuran tasoitustoimikunnan sääntöjen mukaisesti.

  • Kierros tulee pelata golfin- ja paikallissääntöjä noudattaen
  • Tuloksen tulee olla kirjattuna merkitsijän toimesta
  • Lue paikallissäännöt ennen tasoituskierrosta

Löfkulla Golf paikallissäännöt
Pistebogey laskuri
Tuloskortti

Tasoitusjärjestelmä

(WHS) eli maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä, jota käytetään maailmassa.

Tasoituksesi on kahdeksan parhaan tuloksesi keskiarvo 20:stä viimeisestä rekisteröidystä tasoituskierroksestasi. Tasoitustuloksen laskenta perustuu väyläkohtaisiin lyöntimääriin.

Suurin mahdollinen tasoituksesi on 54. Aiempi rajoitin, joka esti tasoituksen nousemisen yli 36, poistuu. Nyt tasoitus voi siis nousta ja laskea vapaasti välillä 0 – 54.

Tasoitusryhmät poistuvat. Kaikki golffarit voivat rekisteröidä tasoituskierroksia harjoituskierroksista, jotka voivat olla lyhimmillään 9 reikää.

Tasoituslaskentaa ei enää suoriteta pistebogeyna vaan tulokset perustuvat lyöntimääriin. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi myös edelleen olla pistebogey-sarjoja.

Ei rekisteröitymistä etukäteen. Sinun ei tarvitse rekisteröidä kierrosta etukäteen. Riittää, että kerrot merkitsijälle ja pelaat sääntöjen mukaan.

Jotta kierroksesi hyväksytään tasoituskierroksena, pelimuodon tulee olla lyöntipeli, pistebogey, maksimitulos tai Par / Bogey.

Jotta kierros olisi tasoituskelpoinen, tulee kierroksen täyttää tasoitusmääräykset. Voit pelata kierroksen ja palauttaa tasoitustasi varten joko tasoituskelpoisen kilpailun yhteydessä tai harjoituskierroksen jälkeen, katso seuraavaa:

  • Kierros tulee pelata kentällä, joka on tasoituskelpoinen ja määritelty USGA Course Rating Systeemin mukaan ja sen Course Rating tulee olla voimassa.
  • Kierros tulee pelata golfin sääntöjen ja paikallissääntöjä noudattaen
  • Kierros tulee pelata noudattaen lyöntipelisääntöjä (tulokset lasketaan pistebogey-pisteinä) ja täysin tasoituksin
  • Tuloksen tulee olla kirjattuna merkitsijän toimesta.

Pelaaja vastaa viime kädessä itse siitä, että hänen tasoituksensa on oikea ja ajan tasalla. Omia tasoitustuloksiaan voi tarkastella eBirdie-sovelluksessa tai kotiseurasta

Lisätietoa löytyy Suomen Golfliiton sivuilta tai omalta kotiseuraltasi: Tasoitusjärjestelmä

Lähde: Suomen Golfliitto