Nordealla laaja palvelukatko sunnuntaina 6.9

Käteisen nostaminen ja verkkopankki pois käytöstä usean tunnin ajan, korttimaksuissa häiriöitä.  Alla lisätietoa palvelukatkon mahdollisista vaikutuksista.

Nordean pankkipalveluissa on usean tunnin katko sunnuntaina, pankki kertoo. Palvelukatko alkaa sunnuntaina kello neljältä aamuyöllä. Korttien osalta katkon arvioidaan päättyvän sunnuntaina kello 14 ja muiden palveluiden osalta kello 17.

Katkon aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä, eikä Nordean pankkitunnuksia voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen. Myös verkko- ja mobiilipankit ovat pois käytöstä katkon ajan.

Nordean mukaan korttimaksaminen onnistuu rajoitetusti esimerkiksi kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta siinä voi esiintyä hitautta eikä maksaminen välttämättä onnistu.Katkon aikana pois käytöstä ovat myös Nordean Siirto-sovellus sekä Mobilepay-maksut Nordean korteilla.

Nordea kehottaa asiakkaita varautumaan palvelukatkoon hoitamalla päivittäiset pankkiasiat etukäteen. Jos tarpeellista, katkoon kannattaa varautua myös nostamalla etukäteen tarpeeksi käteistä. Palvelukatkon syynä ovat Nordean tietojärjestelmille tehtävät muutokset ja niiden testaaminen.

OP:lla laaja palvelukatko maksamisessa 4.-6.9

Tulevan viikonlopun aikana OP:lla on huoltotöistä johtuvia ja asiointiin vaikuttavia käyttökatkoja. Huoltotyöt liittyvät palveluiden ylläpitoon ja kehittämiseen ja niillä takaamme laadukkaat palvelut asiakkaillemme myös tulevaisuudessa. Pahoittelemme niiden aiheuttamaa haittaa.

Palvelut, jotka ovat poissa käytöstä la 5.9. klo 22.00 – su 6.9. klo 10.00:

op.fi-palvelu, OP-mobiili, OP Saavutettava, OP-yritysmobiili, Pivo, Siirto-maksut, verkkomaksaminen tililtä tai kortilta sekä maksujen vahvistaminen Mobiiliavaimella /avainlukulistalla.
Palvelut, joissa on häiriöitä la 5.9. klo 22.00 – su 6.9. klo 10.00:

Korttimaksujen debit-tapahtumat (credit-tapahtumat toimivat normaalisti)  Otto-automaattien käteisnostot ja käteistalletukset

Pahoittelemme mahdollisesta haitasta.  Lisätietoa häiriön kestosta ja vaikutuksesta pankkien omilta sivuilta.